Blchy
Ja používam FRONTINE. Je to tekutá látka v PVC obale, jedným ťahom sa nanesie na psa po chrbte od kokútika až k chvostu. Do dvoch dní blchy zmyznú a pes má pokoj aspoň 3 mesiace. Dá sa kúpiť v špecializovaných lekárniach alebo u veterinárov (ja ho kupujem v lekárni Hypertesco Prešov, stojí asi 4 eurá).
- Frenky
- Prís.: 1
- Plemeno psa: Bígl
- Chovateľská stanica: Nie
Z iného uhľa
Blcha:
veľkosť sa pohybuje od 1-8 mm a doskok je i 1,5 m. Pri cicaní krvi môžu blchy prenášať zárodky nebezpečných chorôb a môžu byť medzihostiteľom niektorých druhov pásomníc, môžu dokonca týchto parazitov prenášať. Psík sa pri zjedení infikovanej blchy nakazí pásonmicou psou (Dipylidium caninum). Vhodná je kontrola psíka a použitie prípravku proti blchám.
Blcha:
veľkosť sa pohybuje od 1-8 mm a doskok je i 1,5 m. Pri cicaní krvi môžu blchy prenášať zárodky nebezpečných chorôb a môžu byť medzihostiteľom niektorých druhov pásomníc, môžu dokonca týchto parazitov prenášať. Psík sa pri zjedení infikovanej blchy nakazí pásonmicou psou (Dipylidium caninum). Vhodná je kontrola psíka a použitie prípravku proti blchám.
...čakám, ako na deň súdny, kedy budú ľudia ľudmi. (IMT Smile)
-

Juraj1 - Prís.: 32
- Chovateľská stanica: Nie
Dobryde,je dobre kupit antistaticky obojok,,alebo mi pouzivame sampon pre danu rasu psa podla toho akeho mate ,,je pre nho dani sampon my mame bernskeho salasnickeho tak nanho je sampon aj na blchy....

- Robino
- Prís.: 2
- Plemeno psa: bernsky salasnicky
- Chovateľská stanica: Áno
Príspevkov: 6
• Stránka 1 z 1
Späť na Zdravotná starostlivosť a choroby
Kto je on-line
Užívatelia prehlaidávajú toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný