Aktuálny čas je 18 Máj 2012, 03:48

Písmo
Prihlásenie

Pred kúpou hafana !

Bežná starostlivosť o psa

Poslaťod Pedro » 18 Apr 2010, 22:17

Nedá mi nespomenúť zopár myšlienok ohľadne príprav na príchod šteniatka. Často na Vianoce počujeme deťúrence kňučať "mami ja chcem šteniatko!"
Príde Ježíšek, prinesie šteniatko a radosti je kopec. Mesiac po Vianociach, keď už je celá rodina zúfalá z každodenného prekážkového behu po "zamínovanom byte", často toľko chcené šteniatko končí v lepšom prípade v psom útulku. Už vyprchala prvotná eufória, rôzne mláčky a kôpky sú nočnou morou a my si nevieme rady. Stop! Hafan je živý tvor a keď už sa rozhodneme mať hafíka, zaslúži si žiť plnohodnotný život v kruhu ľudí, ktorí si ho skutočne vážia a majú ho radi.
Preto odporúčam vždy premýšľať z opačného konca. Najskôr veľa čítať, študovať, všetko si pekne premyslieť. Hlavne či budeme mať pre psíka vhodný priestor, či budeme mať pre neho vyhovujúce podmienky, dostatok času na starostlivosť aj výcvik. Pes nie je hračka na týždeň ani na dva. Pes sa stáva naším spoločníkom na dlhé roky. A dlhé roky sa na nás bude spoliehať. Za starostlivosť a lásku sa vám oplatí obrovskou vernosťou.
Mať psíka je pekné, no musíme sa o neho vedieť postarať a venovať sa mu dlhé roky. V zdraví aj v chorobe.
Popremýšľajte prosím nad týmito riadkami pri ďalších Vianociach, keď budete počuť to "mamíí ja chcem psíka!" ;)
Čmeliak vzhľadom na svoju hmotnosť a malú plochu krídiel nemôže lietať. Ale on o tom nevie a preto lieta.
Obrázok užívateľa
Pedro

Prís.: 7

Späť na Starostlivosť

Kto je on-line

Užívatelia prehlaidávajú toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný

Kto je on-line

Nikto nie je prítomný :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založené na aktivite užívateľov za posledných 5 minút). Naraz bolo prítomných najviac 4 užívateľov dňa 01 Máj 2010, 04:11

Užívatelia prehlaidávajú toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný

Prihlásenie